HRadvies

Wetgeving rondom personeel

Als ondernemer heb je altijd al te maken gehad met veel wetten, regels en plichten. Groeit je onderneming en krijg je personeel, dan is er nog veel meer wetgeving waar je aan moet voldoen. De Arbowet is een bekende, maar het complete lijstje is veel langer. Maar geen stress, HRSK helpt en geeft inzicht in alle wetgeving rondom personeel die voor jou relevant is.

Welke wetgeving rondom personeel is er?

Het lijstje met wetgeving die te maken heeft met personeel waar je als werkgever aan moet voldoen, is erg lang. Naast de al genoemde Arbowet is er bijvoorbeeld de Arbeidstijdenwet, de Wet arbeid en zorg en de Algemene Wet Gelijke Behandeling.

Een groot deel van deze wetten is van toepassing op elke ondernemer met personeel. Sommige wetten zijn specifieker voor een branche of sector. Welke situatie voor jou ook van toepassing is, HRSK helpt je met het doorgronden van en voldoen aan alle regels. Zo voorkom je boetes of andere vervelende situaties.

Vragen?

Benieuwd wat HRSK voor je kan doen als het gaat om wetgeving die met personeel te maken heeft? Neem dan contact met ons op, we vertellen je graag mee.