Salarisadministratie

Pensioensaangifte

De pensioenaangifte doen is voor veel werkgevers niet per se het leukste klusje. Maar als je pensioen aanbiedt, ben je wel verplicht elke maand aangifte te doen. Met de gegevens die jij aanlevert, kan het pensioenfonds berekenen hoeveel premie er betaald moet worden. HRSK maakt je leven makkelijker door je op een flexibele manier te helpen met de pensioenaangifte.

Wat is pensioenaangifte?

Bij de pensioenaangifte deel je relevante gegevens over je werknemers en hun werk met het pensioenfonds waarbij je bent aangesloten. Voor een groot deel komt dit overeen met de loonaangifte, die wordt aangevuld met gegevens die specifiek over het pensioen gaan. Hoewel dit voor steeds meer pensioenfondsen via een koppeling met het salarispakket kan verlopen, is het nog steeds een klus die tijd kost. Bovendien is het belangrijk dat alle gegevens correct aangeleverd worden, zodat je achteraf niet te maken krijgt met vervelende verrassingen. Dat is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor je werknemers!

Vragen over pensioenaangifte?

HRSK heeft ruime ervaring op het gebied van de pensioenaangifte. Heb je vragen, bijvoorbeeld over een specifieke cao of specifiek pensioenfonds? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder!

Pensioenaangifte met HRSK: gemak en zekerheid

Je kunt je natuurlijk zelf verdiepen in wat je moet doen voor een correcte pensioenaangifte. Maar de meeste ondernemers waar wij mee werken, hebben daar geen tijd voor én geen zin in. In de meeste gevallen is uitbesteden gewoon de beste optie. Werk je voor de pensioenaangifte samen met HRSK, dan kies je voor gemak en zekerheid. Gemak, omdat we de pensioenaangifte volledig voor je verzorgen, je hebt er geen omkijken meer naar. En zekerheid? Dat heb je omdat we garanderen dat de pensioenaangifte 100% correct en volledig is, zodat je niet te maken krijgt met onverwacht gedoe.