Salarisadministratie

Journaalposten

De journaalposten in je salarisadministratie kunnen je soms meer hoofdpijn bezorgen dan nodig is. En dat terwijl het eigenlijk heel eenvoudig zou moeten zijn. HRSK helpt je op pragmatische wijze met de journaalposten, zodat jij er als ondernemer geen omkijken meer naar hebt.

Wat is een journaalpost?

Een (loon)journaalpost is simpel gezegd een boeking in je administratie die gaat over de salariskosten. Aan de ene kant gaat het over de bedragen die je moet betalen, en aan de andere kant over de kosten. Die boek je op verschillende grootboekrekeningen.

Je krijgt dus te maken met te betalen lonen, te betalen vakantiegeld en te betalen loonheffingen. De kosten die je maakt zitten ‘m meestal in de brutolonen, het vakantiegeld en het werkgeversdeel van de sociale lasten.

Vragen over journaalposten?

Heb je vragen over onze ondersteuning bij de journaalposten of andere zaken rondom je salarisadministratie? Neem dan contact op, we helpen je graag verder!

HRSK helpt gewoon

Natuurlijk moet je salarisadministratie en de daarbij horende journaalposten aan bepaalde eisen voldoen. Maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor een pragmatische aanpak! En dat is precies waarin HRSK zich onderscheidt. Geen starre, stoffige bedoening maar een frisse en flexibele werkwijze, waarbij we gebruikmaken van moderne software.

Met HRSK zijn je zaken goed geregeld, en hou jij tijd over om je bezig te houden met ondernemen!